Helene Neijmeijer:

'U denkt toch niet dat u ooit weer zult kunnen zingen? Dat kunt u wel vergeten!’ Met deze woorden verlaat de behandelend arts bijna acht jaar geleden de kamer van Helene Neijmeijer. Daar ligt ze, letterlijk bewegingsloos in dat grote ziekenhuisbed, met een dolksteek in haar hart. Gelukkig is er maar een klein vonkje nodig om het grote vuur weer op te laten laaien. Het resultaat is het inspirerende album ‘Helene Neijmeijer’.

Huifkar waar Helene van afviel
Het is 2006 als een ogenschijnlijk simpele val van een huifkar dramatische gevolgen heeft voor Helene. Ze loopt een hoge dwarslaesie op die haar actieve leven vol zang, toneel, dans en cabaret in één keer stillegt.

Traumahelikopter

 

Ze is vanaf de nek tot haar tenen verlamd. Het toekomstbeeld dat door artsen wordt geschetst bestaat uit een bed, een verzorgingstehuis en een scootmobiel die met behulp van de mond te bedienen is.
Revalideren in haar eigen huis is geen optie wat de artsen betreft. Het eerder geschetste toekomstbeeld is geen optie wat Helene betreft. Vervolg Biografie© Afke Boven (2014)

Home