Prachtig huiskamerconcert Helene Neijmeijer

Maandag 15 September 2014

Hoogeveen - Afgelopen zaterdag heeft het eerste huiskamerconcert “When I meet you here” van Helene Neijmeijer plaatsgevonden. Het daverende geluid van de staande ovatie is weg geëbd en ik ga nog even weer zitten. Ik geniet na van een avond vol bijzonder mooie muziek en verhalen.

Door Jacqueline

Helene zong bekende covers, soms ingetogen en kwetsbaar, soms heel vrolijk, soms rauw. Maar steeds met passie gezongen, vanuit rust en zelfvertrouwen dat Helene uitstraalt. Al deze nummers vertellen een verhaal, Helene’s verhaal! Een verhaal van pijn, wanhoop en verdriet maar ook van moed, doorzettingsvermogen en vertrouwen. Een verhaal van vóór het ongeluk, waarbij Helene een dwarslaesie opliep. Het verhaal over reizen en vrijheid, wat zich vertaalde in o.a de nummers Gypsy en High Places. En het verhaal van ná het ongeluk, bijvoorbeeld. ‘Rooms on fire’, ‘Miracle of love’ en ‘All is well’.

Het was een concert met een verrassend einde na het slot applaus. Al trommelend kwam dochter Ebba de kamer inlopen, het was de inleiding voor het nummer, ‘Lay down’ van Melanie, indrukwekkend gebracht door Helene en Ebba samen. Een nummer over het aansteken van de kaarsen want als je dat niet kan, blijft het duister je achtervolgen. Het gemêleerde publiek was zichtbaar geroerd. Het was een avond vol emotie met een lach en een traan.